Wednesday, October 5, 2016

Oreo Milkshake....wallahhh!!!

Hello..hello!!!
Suka2 je kan bila nak update blog...
Bukan malas...tapi takde idea la...hihihiii

Atas permintaan Iman...asal nampak je orang jual ice-blended
mesti nak beli...sedap sangat ke? kalau hari2 parah mak kau...

So...kita google2 la resepi yg super duper easy ni...owh senang je nak buat nyer...janji ada 3
barang ni je dah jadi...eh blender jgn lupa tau kang x jadi pulak ice-blended korang
  














































Dah jadi pon..senang sangat kot..

Ok dah boleh bukak gerai ice blended kat depan rumah..kih3

Ececehh!! berlagak eh..

Tuesday, October 4, 2016

Baru keluar dari gua...fuhhh!!

Assalamualaikum!

Ya ampun lama giler kot tak masuk blog..sampai password pon dah lupa..jenuh segala mala password hakak torai..hehe

So ni first entry 2016..tu pon dah nak ujung2 tahun..sedeh nye lahai..

Kot ada yg dah lupa mcm mana rupa tuan tanah..ni hakak belanja satu selpie..

ehhhhh!!! hahahaha


Hakak yg makin tembun


Monday, December 17, 2012

Bubur Jagung

Assalamualaikum

Sabtu ritu pergi pasar nampak lak ada orang jual jagung terus terbayang2 bubur jagung...so kita pon belilah sebekas (bekas taufufa tu)...pestime nak masak bubur tak pernah umur kita masak bubur...cuak jugak kalau tak menjadi...alamat nyer ke cik tong la...terus google2 resepi...ermmm semua nyer lebih kurang jer bahan standard...so kita agak2 jelah...

Alhamdulillah menjadi...cuma terlebih letak sagu...patut nyer letak sesudu dua je haaa hambik ko!! segenggam ku letak...hahaha....haru betul...terpekat jadi nyer...so kita kasi alter tambah air n gula merah skit...done!! 




Setelah dialter bagai nilah hasil nyer....:)




Hasil yang tidak menggecewakan...next time bole try lagi...


p/s:lagi sedap kalo makan sejuk2 kan...



Friday, December 14, 2012

Posto!! Posto!!

Masa dapat parcel ni...Chef Adu dah pon selamat sampai Kota London





 buku resepi & fridge magnet




ada autograph kat belakang


Thanks Chef!!

Wednesday, December 5, 2012

Lin Handmade Greetings Card Disember 2012 Giveaway

Afternoon Uols!!

Hari ni iols nak join Giveaway kat Lin Handmade Greetings Card..sape2 yang buntu xde idea nak kasi gift bole la jengok2 blog Lin Handmade ni tau ada banyak greeting cards yang comel2 & menarik..





Tak pernah lagi menang apa2 giveaway...hope ada rezeki this time;)





Friday, November 2, 2012

Makan-makan dengan family in-law

Assalamualaikum

Gambar sedikit basi...makan2 dengan family in-law (mil side) kat Tropicana Golf Resort...tapi tak semua dapat hadir...food superb dan lebih banyak compared sebelom2 ni

layan je la gambar carca marba ni k...














mil & fil





me & mil


anak bujang saya



last but not least;)






Thursday, November 1, 2012

Kenangan mengusik jiwa

Assalamualaikum

Lama betul tak update blog...bukan malas tapi xde idea untuk menulis...hehehe

Tajuk n3 memang dahsyat...kenangan lah sangat...saje nak tepek gambar ni...selepas 22 tahun...ye 22 tahun tinggalkan bangku sekolah rendah...saya menjejakkan semula kaki kesini...tu yang syahdu terasa sangat dah tua...uhuk uhuk...

kebetulan ada wedding anak bos incik aziz kat dewan felda jln gurney...tu yang boleh sampai ke sini...rindu betul zaman persekolahan...kalo la bole kembali kezaman silam...ermmmm



tapak perhimpunan




kasi closed up skit 


ada few lagi gambar...tapi cukup la kot 2 keping je...

ok tu je nak citer...tata titi tutu