Monday, December 17, 2012

Bubur Jagung

Assalamualaikum

Sabtu ritu pergi pasar nampak lak ada orang jual jagung terus terbayang2 bubur jagung...so kita pon belilah sebekas (bekas taufufa tu)...pestime nak masak bubur tak pernah umur kita masak bubur...cuak jugak kalau tak menjadi...alamat nyer ke cik tong la...terus google2 resepi...ermmm semua nyer lebih kurang jer bahan standard...so kita agak2 jelah...

Alhamdulillah menjadi...cuma terlebih letak sagu...patut nyer letak sesudu dua je haaa hambik ko!! segenggam ku letak...hahaha....haru betul...terpekat jadi nyer...so kita kasi alter tambah air n gula merah skit...done!! 




Setelah dialter bagai nilah hasil nyer....:)




Hasil yang tidak menggecewakan...next time bole try lagi...


p/s:lagi sedap kalo makan sejuk2 kan...



Friday, December 14, 2012

Posto!! Posto!!

Masa dapat parcel ni...Chef Adu dah pon selamat sampai Kota London





 buku resepi & fridge magnet




ada autograph kat belakang


Thanks Chef!!

Wednesday, December 5, 2012

Lin Handmade Greetings Card Disember 2012 Giveaway

Afternoon Uols!!

Hari ni iols nak join Giveaway kat Lin Handmade Greetings Card..sape2 yang buntu xde idea nak kasi gift bole la jengok2 blog Lin Handmade ni tau ada banyak greeting cards yang comel2 & menarik..





Tak pernah lagi menang apa2 giveaway...hope ada rezeki this time;)





Friday, November 2, 2012

Makan-makan dengan family in-law

Assalamualaikum

Gambar sedikit basi...makan2 dengan family in-law (mil side) kat Tropicana Golf Resort...tapi tak semua dapat hadir...food superb dan lebih banyak compared sebelom2 ni

layan je la gambar carca marba ni k...














mil & fil





me & mil


anak bujang saya



last but not least;)






Thursday, November 1, 2012

Kenangan mengusik jiwa

Assalamualaikum

Lama betul tak update blog...bukan malas tapi xde idea untuk menulis...hehehe

Tajuk n3 memang dahsyat...kenangan lah sangat...saje nak tepek gambar ni...selepas 22 tahun...ye 22 tahun tinggalkan bangku sekolah rendah...saya menjejakkan semula kaki kesini...tu yang syahdu terasa sangat dah tua...uhuk uhuk...

kebetulan ada wedding anak bos incik aziz kat dewan felda jln gurney...tu yang boleh sampai ke sini...rindu betul zaman persekolahan...kalo la bole kembali kezaman silam...ermmmm



tapak perhimpunan




kasi closed up skit 


ada few lagi gambar...tapi cukup la kot 2 keping je...

ok tu je nak citer...tata titi tutu




Thursday, March 15, 2012

Hepi besday abang!!!

8 tahun lepas...time ni dah ada kat OT...tengah tuggu nak kena potong;)
11.59am dah selamat kuar anak bujang ni ha:)

 penuh lilin



 muuuaaaahhhhhhh....penyek pipi



 Selamat hari lahir abang...
Papa dan mama doakan abang moga menjadi anak yang soleh,
taat kepada agama dan ibu bapa, menjadi orang yang berguna dunia dan akhirat,
dikurniakan kesihatan yang baik dan dilapangkan pintu rezeki
InsyaAllah....Amin, amin, amin Ya Rabbal Alamin

Monday, December 12, 2011

Yang di tunggu dah kunjung tiba

Mahap la pada si pengirim....En. Azroy....baru skang nak post n3....

Ni hadiah sebab menang teka kuiz kat pesbuk ritu....

soklan dia....dalam banyak2 buah, buah apa paling jujur??.... haaa!!!! cer teka....cer teka....

hahaha!!! buat susah2 jer kan....pape pon mekasih ye untuk hadiah ni....kalo ada lagi kuiz bgtau la....bole join lagi...gitew  



 slip poslaju...plastic ctlink ye



pink gilerrrr!!!! sib baik ada baju yg maging tau....